Starttiraha

Starttiraha

Yrittäjäksi aikovalla on mahdollisuus hakea TE-toimiston myöntämää starttirahaa. Starttiraha on tarkoitettu yrittäjän henkilökohtaiseen toimeentuloon eikä siinä ole yritysmuoto- tai toimialarajoitteita. Starttiraha myönnetään päätoimiseen ja jatkuvaan yritystoimintaan, jolla on kannattavan liiketoiminnan edellytykset. Starttirahaa voivat hakea myös sivutoimiset yrittäjät.

Starttiraha on TE-toimiston myöntämä harkinnanvarainen tuki ja YritysVantaan yritysneuvojat auttavat hakemuksen ja siihen tarvittavien liitteiden valmistelussa. Tarvittavat liitteet on listattu TE-toimiston esitteeseen, saat sen ladattua täältä. Ennen kuin jätät starttirahahakemuksen, varaa aika YritysVantaan yritysneuvojalle liiketoimintasuunnitelman ja laskelmien läpikäymiseksi. Näin varmistat, että LTS ja laskelmat on laadittu oikein.

Starttirahahakemuksen voi tehdä sähköisesti TE-palvelujen Oma Asiointi-sivuilta, palvelu vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla. Materiaalipankistamme saat ladattua itsellesi liiketoimintasuunnitelman sekä laskelmien pohjat.

Jos sinulle myönnettiin starttirahaa Uudenmaan alueella, sinun kannattaa hyödyntää TE-toimiston maksuton Startti Plus -palvelu. Startti Plus -palvelussa yrityksellesi suunnitellaan konkreettiset askeleet kannattavuuden, kasvun, myynnin sekä markkinoinnin kehittämiseksi ja saat näistä kirjallisen suunnitelman. Aloitan palvelu viimeistään silloin kun haet jatkoaikaa Starttirahalle. Lisätietoa Starttti Plus -palvelusta löydät täältä.