Starttirahan hakeminen

Starttirahan hakeminen

Yrittäjäksi aikovalla on mahdollisuus hakea TE-toimiston myöntämää, harkinnanvaraista starttirahaa. Starttiraha on tarkoitettu yrittäjän henkilökohtaiseen toimeentuloon eikä siinä ole yritysmuoto- tai toimialarajoitteita. Starttirahaa voi siis hakea kaikkiin yhtiönmuotoihin kuten toiminimi, osakeyhtiö, osuuskunta.

Starttiraha myönnetään päätoimiseen ja jatkuvaan yritystoimintaan, jolla on kannattavan liiketoiminnan edellytykset. Starttirahaa voivat hakea myös sivutoimisuudesta päätoimiseksi yrittäjäksi ryhtyvät.

Kesto ja määrä 2021

Starttirahaa myönnetään 6 kk:n jaksoissa, yleensä 1-2 jaksoa. Vuonna 2021 starttirahan määrä on 33,66 € / pv eli noin 700 € / kk. Tuki on veronalaista etuutta.

Starttirahahakemukseen tarvittavat liitteet, edellytykset ja starttirahan ehdot on listattu TE-toimiston starttiraha-esitteessä täällä.

Hakemukseen tarvittavien liiketoimintasuunnitelman ja kannattavuuslaskelmien pohjat saat ladattua näistä linkeistä:

Liiketoimintasuunnitelma - muokattava PDF

Kannattavuuslaskelma Excel

Ennen kuin jätät starttirahahakemuksen, varaa maksuton yritysneuvonta-aika tästä liiketoimintasuunnitelman ja kannattavuuslaskelmien tarkistamiseksi. Näin varmistat, että suunnitelma ja laskelmat on laadittu oikein.

Starttirahahakemuksen voi jättää sähköisesti TE-palvelujen Oma Asiointi-sivuilta, palvelu vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla.

Starttirahan jatkohakemus

Starttirahan 2. osan eli jatkohakemukseen tarvitset kirjanpitäjän hyväksymät 5 kk:n tuloslaskelmat ja taseen. Varaa aika myös jatkohakemuksen tekemiseen, autamme siinäkin.

StarttiPlus-palvelu

Jos sinulle myönnettiin starttirahaa Uudenmaan alueella, sinun kannattaa hyödyntää TE-toimiston maksuton StarttiPlus -palvelu. StarttiPlus -palvelussa yrityksellesi suunnitellaan konkreettiset askeleet kannattavuuden, kasvun, myynnin sekä markkinoinnin kehittämiseksi ja saat näistä kirjallisen suunnitelman. Aloita palvelu viimeistään silloin kun haet jatkoaikaa starttirahalle eli viimeistään 5 kk sisällä. Lisätietoa StarttiPlus -palvelusta löydät täältä.