Starttirahan hakeminen

Starttirahan hakeminen

Ensi kertaa yrittäjäksi aikovalla on mahdollisuus hakea TE-toimiston myöntämää, harkinnanvaraista starttirahaa. Starttiraha on tarkoitettu yrittäjän henkilökohtaiseen toimeentuloon eikä siinä ole yritysmuoto- tai toimialarajoitteita. Starttirahaa voi siis hakea kaikkiin yhtiönmuotoihin kuten toiminimi, osakeyhtiö, osuuskunta.

Starttiraha myönnetään päätoimiseen ja jatkuvaan yritystoimintaan, jolla on kannattavan liiketoiminnan edellytykset. Starttirahaa voivat hakea myös sivutoimisuudesta päätoimiseksi yrittäjäksi ryhtyvät.

Paljonko starttirahaa voi saada?

Starttirahaa myönnetään 6 kuukaudelle kerrallaan, hakija voi hakemuksesta saada toiset 6 kuukautta. Vuonna 2021 starttirahan määrä on 34,50 € / pv eli noin 700 € / kk. Tuki on veronalaista etuutta.

TE-palvelujen tuottamasta esitteestä saat tietoa tarvittavista liitteistä, mitkä on edellytykset ja mitkä on ehdot starttirahan saannille TE-toimiston starttirahaesite

Tarvitset starttirahahakemukseen liiketoimintasuunnitelman ja kannattavuuslaskelmat, pohjat saat ladattua näistä linkeistä:

Liiketoimintasuunnitelma - muokattava PDF

Kannattavuuslaskelma Excel

Tietoa näiden täyttämiseen löydät aloittavan yrittäjän perustamisoppaasta, lataa se ilmaiseksi täältä

Ennen kuin jätät starttirahahakemuksen, varmista, että hakemuksesi on kunnossa yhdessä YritysVantaan neuvojan kanssa. Yritysneuvoja käy kanssasi suunnitelman ja laskelmat läpi ja tarkistaa, että ne on laadittu oikein ja tekee parannusehdotuksia.

Varaa maksuton yritysneuvonta kalenteristamme tästä

Starttirahahakemuksen voi jättää sähköisesti TE-palvelujen Oma Asiointi-sivuilta, kirjautuminen omilla pankkitunnuksilla.

Starttirahan jatkohakemus

Starttirahan toiseen osan eli jatkohakemuksen liitteksi tarvitset kirjanpitäjäsi laatiman 5 kk:n tuloslaskelman ja taseen. Varaa neuvonta-aika myös jatkohakemuksen tekemiseen, autamme hakemuksen tekemisessä.

StarttiPlus-palvelu

Jos sinulle myönnettiin starttirahaa Uudenmaan alueella, kannattaa hyödyntää maksuton StarttiPlus -palvelu. Tässä palvelussa sinulle suunnitellaan konkreettiset toimet yrityksen kannattavuuden, kasvun, myynnin ja markkinoinnin kehittämiseksi. Saat näistä kirjallisen suunnitelman sekä syventäviä jatkoneuvontoja. Aloita palvelu noin 3 kk starttirahan saamisesta tai viimeistään silloin kun haet jatkoaikaa starttirahalle eli 5 kk päästä 1. starttirahajakson alkamisesta.

Lisätietoa StarttiPlus -palvelusta ja tilaamisesta löydät täältä.