Starttiraha

Starttiraha

Yrittäjäksi aikovalla on mahdollisuus hakea TE-toimiston myöntämää, harkinnanvaraista starttirahaa. Starttiraha on tarkoitettu yrittäjän henkilökohtaiseen toimeentuloon eikä siinä ole yritysmuoto- tai toimialarajoitteita. Yhtiönmuotona voi siis olla toiminimi, osakeyhtiö, osuuskunta, ja muita. Starttiraha myönnetään päätoimiseen ja jatkuvaan yritystoimintaan, jolla on kannattavan liiketoiminnan edellytykset. Starttirahaa voivat hakea myös sivutoimisuudesta päätoimiseksi yrittäjäksi ryhtyvät.

Kesto ja määrä 2020

Starttirahaa myönnetään 6 kk:n jaksoissa, yleensä 1-2 jaksoa. Tuen määrä on 33,66 € / pv eli noin 700 € / kk. Tuki on veronalaista etuutta.

Tarvittavat liitteet, edellytykset ja ehdot saada starttirahaa on listattu TE-toimiston Starttiraha-esitteeseen sivulle 2, saat ladattua sen täältä.

Hakuun tarvittavat liiketoimintasuunnitelman sekä talouslaskelmien pohjat saat verkkosivujen materiaalipankistamme.

Ennen kuin jätät starttirahahakemuksen, varaa maksuton aika YritysVantaan yritysneuvojalle liiketoimintasuunnitelman ja laskelmien läpikäymiseksi. Näin varmistat, että LTS ja laskelmat on laadittu oikein.

Starttirahahakemuksen voi jättää sähköisesti TE-palvelujen Oma Asiointi-sivuilta, palvelu vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla.

Starttirahan 2 osan eli jatkohakemukseen tarvitset kirjanpitäjän hyväksymät 5 kk:n tuloslaskelmat ja taseen.

Jos sinulle myönnettiin starttirahaa Uudenmaan alueella, sinun kannattaa hyödyntää TE-toimiston maksuton Startti Plus -palvelu. Startti Plus -palvelussa yrityksellesi suunnitellaan konkreettiset askeleet kannattavuuden, kasvun, myynnin sekä markkinoinnin kehittämiseksi ja saat näistä kirjallisen suunnitelman. Aloitan palvelu viimeistään silloin kun haet jatkoaikaa Starttirahalle. Lisätietoa Starttti Plus -palvelusta löydät täältä.