Starttiraha

Starttiraha

Yrittäjäksi aikovalla on mahdollisuus hakea TE-toimiston myöntämää starttirahaa. Starttiraha on tarkoitettu yrittäjän henkilökohtaiseen toimeentuloon eikä siinä ole yritysmuoto- tai toimialarajoitteita. Starttiraha myönnetään päätoimiseen ja jatkuvaan yritystoimintaan, jolla on kannattavan liiketoiminnan edellytykset. Starttirahaa voivat hakea myös sivutoimiset yrittäjät. Starttiraha on TE-toimiston myöntämä harkinnanvarainen tuki ja YritysVantaan yritysneuvojat auttavat hakemuksen ja siihen tarvittavien liitteiden valmistelussa. Ennen kuin teet hakemuksen, varaa aika YritysVantaan yritysneuvojalle liiketoimintasuunnitelman ja laskelmien läpikäymiseksi.

Starttirahahakemuksen voi tehdä sähköisesti TE-palvelujen Oma Asiointi-sivuilta, palvelu vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla. Materiaalipankistamme saat ladattua itsellesi liiketoimintasuunnitelman sekä laskelmien pohjat.

Jos sinulle myönnettiin starttirahan, sinun kannattaa hyödyntää TE-toimiston maksuton Startti Plus -palvelu viimeistään siinä vaiheessa, kun haet jatkoaikaa starttirahalle. Startti Plus -palvelussa yrityksellesi suunnitellaan konkreettiset askeleet kannattavuuden, kasvun, myynnin sekä markkinoinnin kehittämiseksi ja saat näistä kirjallisen suunnitelman. Lisätietoa Starttti Plus -palvelusta löydät täältä.