YRITYKSEN PERUSTAMINEN JA NEUVONTA

Oletko harkinnut oman yrityksen perustamista? Tai kenties olet jo aloittanut oman liiketoiminnan, mutta kaipaat neuvoja ja ohjausta sen kehittämiseen? Yritysneuvojamme vastaavat yrittäjyydessä askarruttaviin kysymyksiisi, auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi sekä menestymään liike-elämässä.

Tarjoamme yksilöllistä neuvontaa, emme vain valmiita ratkaisuja

Kun varaat tapaamisen yritysneuvontaan, saat henkilökohtaista ja ammattitaitoista neuvontaa yrityksesi tarpeiden mukaan. Voit keskustella kanssamme liikeideastasi, liiketoimintasuunnitelmastasi, markkinoinnista, rahoituksesta, henkilöstöhallinnosta tai muista yritystoimintaan liittyvistä kysymyksistä. Meidän tehtävänämme on auttaa sinua navigoimaan yritysmaailmassa sekä tekemään oikeita päätöksiä.

VARAA MAKSUTON NEUVONTA-AIKA


Neuvontaa yrityksen perustamiseen

Saat YritysVantaalta omaan tilanteeseesi sopivaa neuvontaa, kun mietit, olisiko yrittäjyys sinun juttusi. Henkilökohtaiset tapaamiset yritysneuvojan kanssa ohjaavat sinua kohti yrittäjyyttä. Neuvomme yrityksen perustamiseen liittyvissä kysymyksissä ja autamme liiketoimintasuunnitelman ja kannattavuuslaskelmien laadinnassa sekä starttirahan hakemisessa.

Yrityksen perustaminen on innostava ja antoisa prosessi, mutta samalla se voi tuoda mukanaan haasteita ja monimutkaisilta kuulostavia työvaiheita. Yritysneuvojiemme asiantuntija-avulla varmistat, että yritystoimintasi käynnistyy vahvalla pohjalla eikä sinun tarvitse yrittäjänä pärjätä yksin yrityksen perustamiseen ja pyörittämiseen liittyvien asioiden kanssa.

Mitä yrityksen perustamisessa tulee ottaa huomioon?

Yrityksen perustaminen Suomessa edellyttää tiettyjä toimenpiteitä ja yritysmuodon mukaan on huomioitava eri seikkoja. Jokainen tapaus on yksilöllinen, joten yritystä perustettaessa on suositeltavaa konsultoida ammattilaista tai yritysneuvojaa.

Alla on lueteltu muutamia yleisimpiä asioita, joissa autamme yrityksen perustajia:

 • Yritysmuodon valinta: Suomessa yleisimpiä yritysmuotoja ovat osakeyhtiö (Oy) ja toiminimi (Tmi) sekä joissain tapauksissa avoin yhtiö (Ay) ja kommandiittiyhtiö (Ky). Myös kevytyrittäjyys on viime vuosina nostanut suosiotaan, vaikka se ei varsinainen yritysmuoto olekaan. Voimme yhdessä miettiä, mikä yritysmuoto sopii parhaiten liiketoiminnan tavoitteisiisi ja tarpeisiisi.

 • Liiketoimintasuunnitelma ja talouslaskelmat: Autamme laatimaan nämä asiakirjat, joissa kuvataan mm. yrityksesi toiminta, kilpailijat, tuotteet/palvelut, markkinointikeinot, kustannus- ja myyntiennusteet ja resurssitarpeet. Liiketoimintasuunnitelma ja laskelmat auttavat sinua hahmottamaan yrityksesi vision ja antaa suunnan toiminnan aloittamiseksi.

 • Rekisteröinti ja viranomaisasiat: Yritys rekisteröidään kaupparekisteriin. Lisäksi joillakin toimialoilla tarvitaan viranomaislupia ennen toiminnan aloitusta.

 • Kirjanpito ja tilinpäätös: Käymme läpi mitä asioita kirjanpitosi vaatii ja autamme sinua löytämään toiminnallesi sopivan kirjanpitäjän.

 • Työnantajan velvoitteet: Jos aiot palkata työntekijöitä, sinun on rekisteröidyttävä työnantajaksi ja hoidettava työnantajan velvoitteet, kuten palkanmaksu, vakuutukset sekä työterveysasiat.

 • Verotus: Yritystoimintaan liittyy erilaisia verovelvoitteita, kuten tulovero ja arvonlisävero (ALV). Tutustumme kanssasi verotusasioihin yleisellä tasolla.

 • Sosiaaliturva: Yrittäjänä sinun on huolehdittava sosiaaliturvastasi itse. Käymme läpi yrittäjän eläkevakuutukseen (YEL) liittyvät asiat ja saat kontakteja eläkevakuutusyhtiöihin.

VARAA MAKSUTON NEUVONTA-AIKA


Yritysneuvonta jo toimiville yrityksille

Toimivana yrittäjänä saat tukea erilaisissa muutostilanteissa ja yrityksen elinkaaren eri vaiheissa. Tällaisia tilanteita ovat esim. yrityksen rahoitus, omistajanvaihdos, liiketoiminnan kehittäminen tai kansainvälistyminen. Sinun on mahdollista hyödyntää myös maksuttomia asiantuntijaklinikoitamme kuten juristiklinikka ja omistajanvaihdosklinikka. Asiantuntijakumppanimme järjestävät em. klinikoita noin kerran kuussa, tässä tapahtumakalenteri.

Neuvonnasta saat apua seuraavissa tilanteissa:

 • Yrityksen rahoitus: Yritysneuvojamme voivat auttaa sinua löytämään oikeanlaisia rahoitusvaihtoehtoja ja ohjeistamaan esimerkiksi sijoittajien kanssa neuvotteluissa. Voimme myös opastaa sinua liiketoimintasuunnitelman tai talouslaskelman laatimisessa. Nämä ovat tarpeen rahoituksen hankkimiseksi.

 • Omistajanvaihdos: Jos suunnittelet yrityksen myymistä tai omistajanvaihdosta, neuvojamme ohjaavat sinut asiantuntijoille, joilla on asiantuntemusta ja joilta saat ohjausta prosessin läpiviemisessä. He voivat auttaa sinua arvioimaan yrityksesi arvon, laatimaan myyntimateriaalia ja löytämään potentiaalisia ostajia. Saat myös apua vaihdoksen lakiasioihin ja verotuksellisiin yksityiskohtiin.

 • Liiketoiminnan kehittäminen: Yritysneuvontamme avulla voit kehittää nykyistä liiketoimintaasi ja löytää uusia kasvumahdollisuuksia. Saat apua esimerkiksi markkinointi- ja myyntistrategioiden kehittämisessä, asiakasanalyysissä, tuotekehityksessä ja digitaalisen markkinoinnin hyödyntämisessä.

 • Kansainvälistyminen: Jos harkitset liiketoiminnan laajentamista ulkomaille, voimme neuvoa sinua kansainvälisten yhteistyökumppaneiden löytämisessä, jotka voivat tarjota tietoa eri markkinoista ja niiden erityispiirteistä.

VARAA MAKSUTON NEUVONTA-AIKA


Yritysneuvonta kevytyrittäjille

Kevytyrittäjyys ei ole juridinen termi, vaan markkinointinimi laskutuspalvelun käytölle. Neuvonnassa saat tietoa siitä, onko kevytyrittäjyys sinulle sopiva ratkaisu. Kevytyrittäjyys on joustava vaihtoehto, jos haluat testata liikeideaasi. Se sopii etenkin silloin, jos myyt omaa osaamistasi pienimuotoisesti tai sivutoimisesti.

Miten kevytyrittäjyys eroaa varsinaisen yrityksen perustamisesta?

Kevytyrittäjyys on liiketoiminnan harjoittamisen muoto, jossa yksittäinen henkilö voi toimia yrittäjänä ilman omaa yritystä. Kevytyrittäjä laskuttaa asiakkaitaan oman työpanoksensa perusteella, mutta ei perusta varsinaista yritystä eli hänellä ei ole omaa y-tunnusta. Sen sijaan kevytyrittäjä toimii yhteistyössä kevytyrittäjyyspalvelua tarjoavan yrityksen kanssa, joka hoitaa laskutuksen, verojen maksun ja muut hallinnolliset tehtävät kevytyrittäjän puolesta.

Kevytyrittäjyyttä suunniteltaessa on hyvä keskustella yritysneuvojiemme kanssa. Osaamme arvioida tarkkaan, soveltuuko kevytyrittäjyys tarpeisiisi ja toimialallesi. Voimme käydä yhdessä läpi mm. seuraavia asioita:

 • Verotus: Kevytyrittäjänä sinun tulee olla tietoinen omasta verotuksestasi, vaikka laskutuspalvelu hoitaa maksuliikenteen.

 • Tulojen ja menojen kirjaaminen: Sinun tulee seurata ja kirjata huolellisesti kaikki tulot ja menot liiketoimintaasi liittyen. Tämä helpottaa verotuksen hoitamista ja mahdollistaa selkeän kuvan yritystoimintasi taloudesta.

 • Yrittäjän vastuut: Kevytyrittäjänä toimit yrittäjämäisesti, joten sinun on vastattava omasta työskentelystäsi ja sen lopputuloksista.

 • Vakuutustarpeet: Kevytyrittäjyyspalvelu voi tarjota sinulle joitakin vakuutuksia kuten YEL, mutta sinun kannattaa myös selvittää, tarvitsetko lisävakuutuksia, kuten vastuuvakuutuksen tai tapaturmavakuutuksen.

VARAA MAKSUTON NEUVONTA-AIKA


Ota yhteyttä matalalla kynnyksellä ja varaa tapaaminen yritysneuvonnan asiantuntijoiden kanssa

Me autamme sinut alkuun yrittäjäurallasi sekä tarjoamme tukea toiminnan käynnistyttyä. Tapaamme mielellämme yrittäjiä kaikilta aloilta, ja olemme aina kiinnostuneita uusista liikeideoista ja kuvioista. Voit kääntyä puoleemme pieneltäkin kuulostavan idean kanssa!